Ethical hacking

Ethische hacker: een hacker die de wet niet overtreedt en meestal werkt om de beveiliging van software of hardware in het algemeen te verbeteren en mensen en bedrijven helpt zich te verdedigen tegen cybercriminelen. Ze kunnen dit ook doen als onderdeel van hun werk, bijvoorbeeld als penetratietesters of beveiligingsonderzoekers.

Definitie

Het doel van ethisch hacken is om de beveiliging van het netwerk of de systemen te verbeteren door de kwetsbaarheden op te lossen die tijdens het testen zijn gevonden. Ethische hackers kunnen dezelfde methoden en tools gebruiken die worden gebruikt door kwaadwillende hackers, maar met toestemming van de bevoegde persoon om de beveiliging te verbeteren en de systemen te beschermen tegen aanvallen van kwaadwillende gebruikers.

Van ethische hackers wordt verwacht dat ze alle kwetsbaarheden en zwakheden, die tijdens het proces zijn gevonden, in kaart brengen en dit aan het management melden.

In tegenstelling tot een etnisch hacker is een cybercrimineel een hacker die de wet overtreedt en gewoonlijk kwetsbaarheden misbruikt om op een of andere illegale manier geld te verdienen. Cybercriminelen zijn de "aanvallers". Er zijn er die malware verspreiden, spam verzenden, gegevens stelen, websites offline zetten met DoS-aanvallen, enz.

  • Blackhat hacker: is hetzelfde als cybercrimineel.
  • Whitehat hacker: is hetzelfde als ethische hacker.
  • Greyhat hacker: is iemand die geen echte crimineel is, maar zich in sommige gevallen onethisch kan gedragen voor persoonlijke doeleinden.
Cyber1

Neem contact op

Onze services

Wij staan voor u klaar!

Jeffrey Menick

Jeffrey Menick

Security Analyst

Cybersecurity

Providing professional security in an insecure digital world.